Бугарскиот водител Петров: Македонците се чисти бугари, ни ја крадат историјата

 Breaking News

Бугарскиот водител Петров: Македонците се чисти бугари, ни ја крадат историјата

Бугарскиот водител Петров: Македонците се чисти бугари, ни ја крадат историјата
October 28
18:25 2019

Во текст објавен на веб-страницата на бугарскиот весник 24 Часа, Росен Петров, пишуваше навреди за Македонците во својата колумна Макрон и Македонците – бугарска работа.

Во колумната за одлуката на макрон со што Македонија доби блокада, Росен Петров пишува дека „Македонците ја крадат бугарската историја”, како и дека македонските историчари покажуваат невообичаено, дрско и примитивно однесување.

Македонците се чисти Бугари, а ние сакаме со векови правиме лошо едни на други, пишува тој.

Додава дека и македонската и Макронската работа се типично бугарска работа. Инаку, Петров е поранешен пратеник, сценарист, а сегашен водител на емисија за историјата на бугарската онлајн-телевизија Bulgaria On Air. Извор: Прес24.

Related Articles