Бајрам со подарок до својот син, но ќе му го даде само ако се зakoлне дека ќе вози до 150 на час

 Breaking News

Бајрам со подарок до својот син, но ќе му го даде само ако се зakoлне дека ќе вози до 150 на час

Бајрам со подарок до својот син, но ќе му го даде само ако се зakoлне дека ќе вози до 150 на час
June 01
18:27 2021

Интегрален фб статус на Габриел Бајрам: Сине мој, слико моја, наследнику на тато, гордост татина,Денес ти е роденден и сите сме радосни исто како и кога си се родил пред 20 години.

Отсекогаш го имаше карактерот и храброста на тато,Те израснавме со љубов но и со грижа да не ти се случи нешто.

Знаеш дека твојата желба за нас, отсекогаш била запо вед.

Дека твоето барање за нас беше наредба.

Сине наш, знаеме што сонуваш и знам што отсекогаш си посакал.

За тебе, тато се ќе даде па дури и душата своја, дури и очите, дури и срцето…. но сепак, толку те сакам што не сакам да ти се случи било што, сакам да те заштитам.

За овој 20-ти роденден, ти купив две подароци, ама само еден ќе ти дадам. Кој?

Самиот ти ќе бираш. И двата ти се од срце, но сепак, едниот е без усл ов а вториот е со у слов.

Едниот подарок е твој и клучевите ти ги даваме веднаш и сега!

Вториот подарок е со услов и се зависи од тебе а сведок сакаме да е Аллах.

Знам дека го посакуваш, знам дека ти е при срце, ама ете…

Сине се плашам за тебе.. премногу и затоа сакаме да ни ветиш нешто, и тоа пред Господ да се заk олнеш во џа мија:

1. Нема да возиш повеќе од 150 на час2.

Ќе возиш внимателно и ќе пазиш на секое твое движење3.

Ќе го чуваш и негуваш, бидејќи е твој и ничиј друг4.

Ќе го почитуваш дадениот зборСега ти бираш, или подарок без ус лов, или подарок со ус лов. Клучевите се твои, изборот е твој.

Related Articles