Апликацијата досега не открила ниту еден случај на коронавирусот

 Breaking News

Апликацијата досега не открила ниту еден случај на коронавирусот

Апликацијата досега не открила ниту еден случај на коронавирусот
June 06
07:25 2020

Сите ја знаеме апликацијата која што беше направена и промовирана за да откривна нови случаи, која што требаше да работи по принципот на блутуд но и преку телефонскиот број.

Мобилната апликација која Министерството за информатичко општество и администрација и Владата ја промовираа како една од главните алатки за помош во б opба со коронавирусот, заклучно со вчерашниот ден не открила случај на коронавирусoт.

До денес (04.06. четврток) преку апликацијата СтопKopона не се откриени нови позитивни случаи на корона вирусот“, велат од Министерството за здравство за ПИНА, откако прашавме колку случаи на коронавирусот досега биле откриени од страна на еп идемиолозите со помош на апликацијата СтопKopона.

Од Министерството за здравство велат дека епид емиолозите секојдневно детално ги следат сите достапни методи за откривање на контакти на позитивни случаи на коронавирусот, а со цел нивно рано откривање и тестирање. Целиот текст прочитајте го ТУКА.

Related Articles