Апасиев од Собрание за скафандерот, први ќе одите во затвор штом ќе падне режимот

 Breaking News

Апасиев од Собрание за скафандерот, први ќе одите во затвор штом ќе падне режимот

Апасиев од Собрание за скафандерот, први ќе одите во затвор штом ќе падне режимот
April 18
12:41 2021

Во скафандери, со две маски на нив, визир и целосна заштитна опрема во посебна просторија се сместени двајцата претеници кои се позитивни на коронавирусот, пратеникот Димитар Апасиев од Левица во текот на гласањето е пред претседатело на Собранието со деловник во рака бара процедурално да се обрати.

Џафери му рече дека тој ќе добие збор откако ќе заврши постапката за гласање. Апасиев чека неколку минути за збор од претседателот, но веднаш штом го доби зборот тој се обрати.

Апасиев кажа дека 20 пати бара процедурално и не му дадоа, тој кажа дека досега правевте театар од Собранието, но денес направивте и kpивично дело.

Апасиев го прочита законот за изолацијата и карантинот, каде им го цитира и ставот 1, каде лицата кои се позитивни мораат да се во строга изолација, карантин. Денеска имаме двајца пратеници вели Апасиев, каде им препорача дека да не им е во кожата кога ќе падне овој режим, зошто први ќе одат во затвop.

Related Articles