Апасиев до Адеми: Ако сакате дебата со мене зборувајте на македонски јазик

 Breaking News

Апасиев до Адеми: Ако сакате дебата со мене зборувајте на македонски јазик

Апасиев до Адеми: Ако сакате дебата со мене зборувајте на македонски јазик
January 16
14:12 2022

Собранието денеска напладне ја продолжи расправата за избор на новата влада.

Владата е избрана ако за неа гласаат мнозинството од вкупниот број пратеници во Собранието.

Поранешниот министер за образование Арбер Адеми му се обрати на лидерот на Левица, Димитар Апасиев на албански јазик, по што Апасиев возврати:

Доколку сакате да влезете во материјална расправа и дебата со мене, ве молам да зборувате на македонски јазик, бидејќи јас не ги користам слушалките кога ми се обраќаат директно“, кажа Апасиев.

Собраниската расправа за избор на нова влада трае најмногу два дена, а за изборот на владиниот состав се гласа по нејзиното завршување, односно најдоцна до 24 часот вториот ден или во случајов во недела до полноќ.

Related Articles