Анализа за денес, се зголеми бројот на тестови и бројката е 628 нови случаи на коронавирусотво во следниве градови

 Breaking News

Анализа за денес, се зголеми бројот на тестови и бројката е 628 нови случаи на коронавирусотво во следниве градови

Анализа за денес, се зголеми бројот на тестови и бројката е 628 нови случаи на коронавирусотво во следниве градови
October 27
20:37 2020

Здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 2236 тестирања, а регистрирани се 628 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 353- Куманово 33- Штип 13- Прилеп 36- Тетово 33- Струга 11- Велес 34- Битола 28- Охрид 17- Кавадарци 7- Гостивар 7- Струмица 20.

Крива Паланка 6- Радовиш 2- Пробиштип 3- Демир Хисар 1- Македонски Брод 2- Берово 2- Виница 1- Делчево 4- Свети Николе 6- Кичево 6- Ресен 1- Неготино 2.

Поч ина ти се 15 лица, седум паци енти од Скопје (76,63,84,82,75,80 и 85г), тројца паци енти од Велес (41, 86 и 57), двајца па иенти од Гевгелија (60 и 51г), еден од Ресен (70г), еден од Делчево (59г) и еден паци ент од Охрид (87г).

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 531 оздр авени пац иенти од:

Скопје 281- Куманово 18- Дебар 12- Штип 6- Прилеп 9- Тетово 31- Струга 4- Велес 9- Битола 15- Охрид 8- Кавадарци 9- Гостивар 11- Гевгелија 10- Струмица 14- Крива Паланка 12- Радовиш 3- Кочани 15- Пробиштип 1- Пехчево 2- Берово 9- Валандово 2- Виница 6- Делчево 31- Кратово 1- Свети Николе 3- Кичево 7- Неготино 2.

Досега во земјата се направени вкупно 238.011 тестирања на Ко ви д-19.

Вкупната бројка на ко в д дијагностици рани во нашата земја од почетокот на епи дем јата изнесува 27827, бројката на оздравени па циенти е 19479, на п очи на ти е 949, а бројот на активни случаи изнесува 7399.

Related Articles