Америчкиот долар моментално е една од најскапите валути во светот

 Breaking News

Америчкиот долар моментално е една од најскапите валути во светот

Америчкиот долар моментално е една од најскапите валути во светот
May 22
16:40 2022

ОД Дојче банк аналитичарите забележуваат дека доларот во моментов е најскапата валута во светот, а бројот на долги позиции е најголем од врвот на епидемијата. Тие предвидуваат дека доларот ќе падне на 1,10 долари за евро во наредните месеци, пред да дојде до паритет со еврото. Доларот во последната недела ослабе за речиси три отсто, особено во однос на швајцарскиот франк, кој е највисок на неделно ниво во последните нешто повеќе од три години. ИзворПрес24.

Related Articles