Акција во Тетово и Гостивар, 7 неиспpaвни автобуси откриени од 9 до 15 часот од СВР Тетово

 Breaking News

Акција во Тетово и Гостивар, 7 неиспpaвни автобуси откриени од 9 до 15 часот од СВР Тетово

Акција во Тетово и Гостивар, 7 неиспpaвни автобуси откриени од 9 до 15 часот од СВР Тетово
November 24
17:08 2021

Денеска од 9 до 15 часот, Сообраќајната полиција на подрачјата на Тетово и Гостивар спровеле засилени контролни мерки со кои биле опфатени автобуси кои вршат јавен превоз. Притоа откриени се и законски санкциониpaни се седум такви возила.

При контролата, откриени и санкциониpaни се седум технички неисправни автобуси од кои шест на тетовско и еден на гостиварското подрачје.

Од нив, четири во Тетовско и едниот во Гостиварско имале неисправни сопирачки, додека преостанатите неисправен уред за управување и недостиг на опрема-ПП апарат, информира порпаролот на СВР Тетово, Марјан Јосифоски.

Сите неисправни возила веднаш се исклучени од сообраќај и против возачите и фирмите, правни лица, ќе следуваат соодветни поднесоци. ИзворПрес24.

Related Articles