Земајте го овој витамин и цело лето ќе си бидете раат од комарци

 Breaking News

Земајте го овој витамин и цело лето ќе си бидете раат од комарци

Земајте го овој витамин и цело лето ќе си бидете раат од комарци
June 08
08:33 2016

Природна заштита од угризи од комарци нуди витаминот B1, познат како тијамин. B1, може да го промени приронио мирис на вашето тело и да ве направи понепримамливи за комарците.

Него го има во квасец, грав, дроб, кељ, јајца…

Се покажало дека луѓето кои консумираат поголеми дози на тијамин мирисаат на квасец, но не во мера да го забележат тој мирис луѓето околу нив, но доволно да им станат крајно непривлечни на комарците.

Добрата вест е дека со витаминот B1 не можете да се предозирате, зашто телото само го исфрла вишокот.

Related Articles

30,545 Comments