Воведени се нови рестрикции на Фејсбук и нова опција

 Breaking News

Воведени се нови рестрикции на Фејсбук и нова опција

Воведени се нови рестрикции на Фејсбук и нова опција
September 04
16:13 2017

Фејсбук соопшти дека во иднина на компаниите и другите корисници поврзани со ширење на лажни вести ќе им биде забрането да се рекламираат преку социјалната мрежа.

Фејсбук објави и дека дополнително разви и унапреди алатка „поврзани вести“ со цел да се намали циркулацијата и влијанието на лажни и вести. Социјалната мрежа сега ќе може да идентификува поголем обим на потенцијални лажни вести и побрзо да ги насочува во групата за проверка за факти, кои ги објавува трета страна.

Компании, организации, познати личности и други ја користат оваа функција на социјалната мрежа како свои јавни профили.

– Тие кои споделуваат вести, а за кои по проверката на факти се утврди дека се лажни, повеќе нема да можат да се рекламираат на Фејсбук, соопшти социјалната мрежа.

Related Articles