Внимавајте: Екстремно загаден воздухот и утринава – надвор не се дише

 Breaking News

Внимавајте: Екстремно загаден воздухот и утринава – надвор не се дише

Внимавајте: Екстремно загаден воздухот и утринава – надвор не се дише
December 14
08:33 2017

Воздухот во Скопје екстремно загаден од вчера. 

И ова утро високи концентрации на ПМ10 честичките има во Центар, Карпош, Лисиче, Гази Баба и Ректорат.

Загадувањето е многу високо во сите скопски општини, а вчера рекордери беа Рекрорат и Карпош, со повеќе од 570.

Додека синоќа исто беше лошо.

Моментално пред полноќ е најзагадено во Карпош, каде концентрацијата на ПМ10 честички е 572. 

Екстремно загадено е и во Ректорат, Лисиче и Центар.

Загадени се сите скопски населби.

Не излегувајте ако не морате.

Related Articles