Утре не заборавајте да ги поместите стрелките на часовникот

 Breaking News

Утре не заборавајте да ги поместите стрелките на часовникот

Утре не заборавајте да ги поместите стрелките на часовникот
October 27
21:15 2017

Ноќта меѓу сабота и недела, односно меѓу 28 и 29 октомври почнува зимското сметање на времето со што стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час назад. 

Тоа значи дека во 3 часот ноќта стрелките на часовникот треба да се вратат на 2 часот така што ќе се спие еден час повеќе. 

Зимското сметање на времето почнува последниот викенд во октомври и трае до последниот викенд на март.

Related Articles