Трамп го разреши непопуларниот амбасадорот Џес Бејли, Македонија може да почне да слави

 Breaking News

Трамп го разреши непопуларниот амбасадорот Џес Бејли, Македонија може да почне да слави

Трамп го разреши непопуларниот амбасадорот Џес Бејли, Македонија може да почне да слави
January 22
18:10 2017

„ВИЕ СТЕ ОТПУШТЕНИ !!!! Доналд Трамп новиот претседател на Америка, на првиот ден од своето претседателствување ги отпушти сите Американски амбасадори во светот назначени од Обама, меѓу кои и амбасадорот во Македонија непопуларниот Џес Бејли. Доналд Трамп ги отпушти амбасадорите на САД во Обединетите нации, Кина, Велика Британија, Германија, Франција, Русија, Шпанија. За сега не се знаат голем дел од новите Американски амбасадори кои ќе бидат назначени а меѓу другото и за Македонија, но дел од новите амбасадори се знаат како на пример втората сопруга на Доналд Трамп, Ивана Трамп изразила желба да биде амбасадор на САД во Чешката Република, во Израел нов амбасадор на САД ќе биде адвокатот Давид Фридман, гувернерот на Ајова Тери Брандстед ќе биде нов амбасадор во Кина, а гувернењрката на Јужна Каролина Ники Хали ќе биде нов амбасадор на САД во Обединетите Нации.“, напиша на својата страна администраторот на познатата страница Macedonia supports Donald Trump

Related Articles