Тодоров во Зелениково: За првпат педијатар во оваа општина

 Breaking News

Тодоров во Зелениково: За првпат педијатар во оваа општина

Тодоров во Зелениково: За првпат педијатар во оваа општина
October 28
12:12 2016

Министерот за здравство Никола Тодоров денеска ја посети амбулантата во општина Зелениково, во која еднаш неделно е ангажиран специјалист педијатар од Детската болница во Козле, со што за првпат во оваа општина се обезбедуваат педијатриски здравствени услуги.

Министерот Тодоров истакна дека оваа мерка е воведена на барање на граѓаните од општината, кои досега за овие здравствени услуги патувале повеќе километри до најблиската поликлиника во Драчево. Бенефит ќе имаат околу 600 деца, според податоците од општината.

Општината Зелениково е опфатена и со проектот Подвижни аптеки и со најновиот повик за доделување лиценци, доделена е лиценца со која поголем број населени места од овој реон ќе ги добиваат и потребните лекови во своето место на живеење. Министерот Тодоров нагласи дека станува збор за силна јавноздравствена придобивка која овозможува приближување на здравствените услуги до граѓаните.

zelenikoov-3-640x426

Related Articles