ТЕСТИРАЊЕТО ЗАПОЧНА: Фејсбук ја испробува новата опција од која сите се плашат

 Breaking News

ТЕСТИРАЊЕТО ЗАПОЧНА: Фејсбук ја испробува новата опција од која сите се плашат

ТЕСТИРАЊЕТО ЗАПОЧНА: Фејсбук ја испробува новата опција од која сите се плашат
February 10
22:14 2018

Фејсбук започна со тестирањето на “даун воут” опцијата, односно пријавување на неадекватни коментари, пишува “Tech Crunch”.

Сепак, постои страв меѓу корисниците дека таа опција само му дава ветер во грб на интернет насилниците.

Мала група корисници од САД добија шанса за да ја пробаат оваа опција.

Меѓутоа, голем проблем може да предизвика можноста големите групи да ја користат моќта како би ги отстраниле коментарите со кои не се сложуваат.

Иако е слично, “даун воут” и “дислајк” не е исто. Ако вашиот коментар има премногу негативни гласови, вас нема да ви биде откриено, туку информацијата ќе оди директно во Фејсбук. Доколку социјалната мрежа оцени дека имате доволно негативни гласови, може да ве отстрани од мрежата.

Related Articles