Што значат симболите на контролната табла во автомобилите?

 Breaking News

Што значат симболите на контролната табла во автомобилите?

Што значат симболите на контролната табла во автомобилите?
January 10
10:28 2018

Сите возиме автомобили или сме во близина на некој што вози, но не сите знаеме што значат симболите на контролната табла на автомобилот.

Тоа наше не познавање на симбилите не доведува до ситуација да паничиме кога во одреден период или момент ќе ни „светне“ некој симбол.

Во продолжение прочитајте кој симбол што значи, но напоменуваме дека во зависност од моделите на автомобилите и од тоа од која држава е нивното потекло, можно е да некој недостига од симбилите или да е различен.

Но во над 90% од случаите симболите се точни, па погледнете ги:

1. Индикатор да се притисне спојката
2. Индикатор да се притисне педалот за кочење
3. Заклучен волан
4. Вклучени целосни светла
5. Низок притисок на гумите

6. Вклучени странични светла
7. Проблеми со светлото на предните фарови
8. Проблеми со светлата од кочниците
9. Зимски режим
10. Инфо индикатор

11. Дизел помошен грејач
12. Предупредување за мраз
13. Проблеми со стартот на системот
14. Клучот не е во автомобилот
15. Слаба батерија на клучот

16. Предупредување за дистанца од друго возило
17. Предупредувачко сервисно светло
18. Вклучени светлосни фарови за адаптација
19. Приспособување на аголните светлосни фарови
20. Проблеми со променлив заден спојлер

21. Проблем при активирањето на електричниот покрив
22. Исклучено предно воздушно перниче
23. Вклучена рачна кочница
24. Вклучени предни светла за магла
25. Проблеми во системот за управување со моќ

26. Вклучени задни светла за магла
27. Ниско ниво на течност во ветробранското стакло
28. Изнемоштени гуртни
29. Активирана контрола за патување
30. Сигнални индикатори

31. Проблеми со сензорите за светло или дожд
32. Вода во филтерот за гориво
33. Исклучени воздушни перничиња
34. Механички проблем или електрична грешка
35. Вклучени средни светла

36. Потребна промена на филтерот за воздух
37. Вклучени сензори за паркинг
38. Проблеми со филтерот за дизел
39. Исклучување на приклучокот од приколката
40. Проблеми со воздушна суспензија

41. Предупредување за напуштање на лента
42. Проблеми со катализатор
43. Предупредување за појас
44. Предупредувачко паркинг-светло
45. Проблеми со акумулатор или батерии

46. Вклучен ЕКО-режим
47. Проблеми во системот за надолнини
48. Проблеми со системот за ладење
49. Проблеми со воздушните перничиња
50. Проблеми со филтерот за гориво

51. Отворена врата
52. Отворена хауба
53. Потребно е полнење на цистерна за гориво
54. Проблеми со менувачот
55. Активен ограничувачот на брзина

56. Проблеми со суспензија
57. Одмрзнувач на преден прозорец
58. Исклучена програма за електронска стабилност
59. Отворен багажник
60. Низок притисок на масло

61. Автоматски бришач на ветробранското стакло
62. Проблеми со моторот
63. Сензор за дожд
64. Одмрзнувач на средно стакло

Related Articles