Се создава АЛТЕРНАТИВЕН ИНТЕРНЕТ? Ќе биде неуништлив, шифриран и невозможен за контрола!

 Breaking News

Се создава АЛТЕРНАТИВЕН ИНТЕРНЕТ? Ќе биде неуништлив, шифриран и невозможен за контрола!

Се создава АЛТЕРНАТИВЕН ИНТЕРНЕТ? Ќе биде неуништлив, шифриран и невозможен за контрола!
November 24
15:42 2017

Ким Дотком е создавач на сајтот за делење на датотеки Megaupload и сега најави амбициозен проект, поточно сака да направи алтернативен интернет.

Неговата мрежа максимално би ја почитувала приватноста и слободата на говор и би функционирала без IP-адреса.

„Моментално корпоративниот интернет ќе биде заменет со подобар интернет, кој ќе работи на основа на капацитет на 100-на милиони мобилни уреди. Новиот интернет ќе го управуваат луѓе.“, најавува Дотком.

Тој мислеше на прекин на неутралноста на интернетот која неодамна ја прогласија САД.

„Тоа значи дека сега интернет провајдерите имаат уште поголема контрола над тоа што луѓето сакаат да го видат на интернет.“

И Џулијан Асанж, создавачот на „Wikileaks“ се обиде да го убеди Трамп да одржи некој вид на неутралност, со предупредување дека неговите противници ги „контролираат“ поголемиот број на интернет компании.

Related Articles