Русите од Македонија ќе избираат Претседател на Руската Федерација од Скопје, Битола и Охрид

 Breaking News

Русите од Македонија ќе избираат Претседател на Руската Федерација од Скопје, Битола и Охрид

Русите од Македонија ќе избираат Претседател на Руската Федерација од Скопје, Битола и Охрид
February 01
10:27 2018

Избори на претседател на Русија – гласање во Македонија

18. март 2018 година ќе се одржат избори за претседател на Русија. Сите возрасни руски државјани кои живеат во Република Македонија ќе можат да гласаат во една од трите локации:

– Амбасада на Русија: Скопје, ул. Пиринска 44, од 8:00 до 20:00 часот;
– Почесен конзулат на Русија: Битола, ул. Маршал Тито 28, од 8:00 до 17:00 часот;
– Почесен конзулат на Русија: Охрид, стр. Конско, Конгресен центар, од 8:00 до 17:00 часот.

Мора да имате валиден руски пасош.
Граѓаните кои имаат разумни основи да не можат да дојдат на денот на гласањето на избирачкото место, имаат можност да гласаат пред време на 17-ти март.

Треба да се извести однапред изборната комисија (ПИК).

Таму можете да ја проверите точноста на вашите податоци содржани во избирачките списоци.

Контакти ПИК во Македонија:

– телефон: (02) 311-71-60 (работни денови од 9:00 за да се 18:00);
– Факс: (02) 311-78-08 (деноноќно);
– e-mail: [email protected]

Дополнителни информации за претстојните избори се достапни на веб-страницата на Централната изборна комисија на Руската Федерација:

Related Articles