Овој детаљ ја откри тајната на Ким: Северна Кореја случајно покажа нешто од што целиот свет се плаши (видео)

 Breaking News

Овој детаљ ја откри тајната на Ким: Северна Кореја случајно покажа нешто од што целиот свет се плаши (видео)

Овој детаљ ја откри тајната на Ким: Северна Кореја случајно покажа нешто од што целиот свет се плаши (видео)
December 16
06:03 2017

Државната телевизија на Северна Кореја емитувала прилог од конференција за воени оружја, а при таа прилика гледачите забележале една фотографија, на ѕидот во позадина.

На неа се гледа лидерот на земјата Ким Џон Ли како испитува одредено оружје за масовно труење, за кое се верува дека пртставува атомска бомба.

Спорната фотографија која може да се види во видеото, досега не е објавена во јавноста а се верува дека настанала помешу 2006 и 2009 година.

Сепак постои и можност да се работи за лажна атомска бомба или некој маркетинг, со цел да се покаже Северна Кореја како голема нуклеарна сила.

Related Articles