Оваа ни е културата – Македонци пеат на македонски за празникот „Голема Богородица“ во Грција

 Breaking News

Оваа ни е културата – Македонци пеат на македонски за празникот „Голема Богородица“ во Грција

July 04
12:46 2016

Добра вечер! Браво на сите групи што играат и пеат, тоа ни е културата македонска! Не правиме ништо ни колиме ни тепаме, играме и пееме, тоа ни е културата! Сполајте многу на групата цар Александар, наздравје вечерата и убав помин на панаѓурот на отворено.

Ова е само дел од тоа што ќе го погледнете во видеото во продолжение, македонците од егејскиот дел во Македонија редовно се собираат за сите верски празници на отворено и организираат панаѓури, видеото о од панаѓурот на празникот Голема Богородица, август 2015 година во месноста Kopanos Imathias во близина на Лерин

Related Articles