Не се домаќинставата, ниту автомобилите: Еве кој го труе воздухот во Скопје

 Breaking News

Не се домаќинставата, ниту автомобилите: Еве кој го труе воздухот во Скопје

Не се домаќинставата, ниту автомобилите: Еве кој го труе воздухот во Скопје
January 10
22:16 2018

Воздухот во Скопје и денеска е загаден далеку над дозволеното ниво.

Мерките на градоначалникот Петре Шилегов, како и на неговиот претходник, немаат никаков ефект.

И додека скопјани се гушат, медиумите во Британија уште во 2001 година пишувале за ужасниот подарок кој сме го добиле од Обединетото кралство.

„The UK government has provided Macedonia with an incinerator to burn hospital waste that would be illegal under British law because of its toxic emissions.

The British-made incinerator was given as humanitarian aid, and is in use near the Macedonian capital of Skopje.

If the country joins the EU, as it hopes to do, the incinerator would have to close as it is a danger to local people and breaches EU emission standards.“

Целиот текст со клик ТУКА

Оваа статија денеска се споделува на социјалните мрежи и добива вирален статус.

Related Articles