Направете ги овие јадења за Бадник и ќе имате здравје и бериќет во домот

 Breaking News

Направете ги овие јадења за Бадник и ќе имате здравје и бериќет во домот

Направете ги овие јадења за Бадник и ќе имате здравје и бериќет во домот
January 05
19:58 2018

Божиќ  или Рождество Христово — денот на Христовото раѓање според Христијанската традиција. Тоа е втор најголем празник во христијанството, по Велигеден.  

Црквите кои го користат грегоријанскиот календар, вклучувајќи ги сите католички, протестански и повеќето православни цркви, го прославуваат 25 декември.   

Црквите кои го користат јулијанскиот календар вклучувајќи ја и македонскатата православна црква, го прославуваат Божиќ на 7 јануари.

Еве што треба да имате на трпезата Бадник за здравје,среќа и плодност во домот

– Лепче со паричка

-Суви пиперки со грав/ сарма со зелка

– Компот од суви сливи

– Овојше ( јаболка, мушмули, ореви, дуња)

– Кисела Зелка

– Печена тиква

– Лук

Related Articles