НА ГРБОТ НА ИСУС ПРОНАЈДЕНА МИСТЕРИОЗНА ПОРАКА: Го симнале од крстот, а под платното ги дочекало изненадување

 Breaking News

НА ГРБОТ НА ИСУС ПРОНАЈДЕНА МИСТЕРИОЗНА ПОРАКА: Го симнале од крстот, а под платното ги дочекало изненадување

НА ГРБОТ НА ИСУС ПРОНАЈДЕНА МИСТЕРИОЗНА ПОРАКА: Го симнале од крстот, а под платното ги дочекало изненадување
November 30
20:12 2017

Додека ја реставрирале дрвената статуа на Исус од 18 век во црквата Санта Акуеда во селото Сотило, Шпанија, пронајдена е чудна порака од 1777 година.

Оваа порака е напишана на ракопис кој говори за 18 век, економијата на локалните селани, политички и верски прашања, познатите луѓе и други теми.

"Mysterious note found inside an 18th century Jesus statue's bottom may be a 'time capsule' written by a Spanish priest…

Posted by Trisha Posner on Mittwoch, 29. November 2017

Се верува дека овој запис е сокриен од свештеникот Јоаким Мингез кој бил на служба во катедралата во шпанскиот град Бурго де Осма.

They find in Burgos a message of the eighteenth century hidden in the buttocks of a carving of a ChristDuring the…

Posted by Chapoisat on Montag, 27. November 2017

Related Articles