Мистеријата за реката која ги убива сите што ќе влезат во неа: Сепак, народот ја смета за света и лековита (Видео)

 Breaking News

Мистеријата за реката која ги убива сите што ќе влезат во неа: Сепак, народот ја смета за света и лековита (Видео)

Мистеријата за реката која ги убива сите што ќе влезат во неа: Сепак, народот ја смета за света и лековита (Видео)
January 06
15:55 2018

Во средината на амазонската прашума во Перу, се наоѓа врела река, чија вода достигнува неверојатна температура од 93 степени Целзиусови. Во оваа река може да зготвите јајце, а ако ја ставите раката во неа, за неколку секунди ќе добиете големи изгореници.

Опкружена е со камења и богата вегетација, а локалното население верува дека оваа река е света и дека има лековити моќи. За оваа река напишани се голем број легенди.

Related Articles