Маската на ВЕКОТ е во Прилеп: Исус и дванаесетте Aпостоли ги мерат гревовите на карневалот(ФОТО)

 Breaking News

Маската на ВЕКОТ е во Прилеп: Исус и дванаесетте Aпостоли ги мерат гревовите на карневалот(ФОТО)

Маската на ВЕКОТ е во Прилеп: Исус и дванаесетте Aпостоли ги мерат гревовите на карневалот(ФОТО)
February 18
17:55 2018

На камената бина на плоштадот „Aлександрија” поставена е најоригиналната маска на карневалот во Прилеп досега.

Исус и дванаесетте апостоли имаат ја имаат тајната вечера, само што оваа не е тајна..

Пред нив поставена е и вага на која пишува “Meрење на гревови”.

Ова е маската која го привлече вниманието на сите посетители на карневалот „Прочка 2018“ и маска каква што до сега не е видена во Прилеп.

Погледнете ја останатата ГАЛЕРИЈА од „Прочка 2018“ во Прилеп:

Related Articles