Македонското знаме се вееше над плоштадот „Св. Петар“ во Ватикан

 Breaking News

Македонското знаме се вееше над плоштадот „Св. Петар“ во Ватикан

Македонското знаме се вееше над плоштадот „Св. Петар“ во Ватикан
September 05
18:01 2016

За време на прогласувањето на Мајка Тереза за светица, над плоштадот Св. Петар во Ватикан, гордо се вееше нашето црвено-жолто знаме, ова видео беше објавено на фејсбук страницата МАКЕДОНИЈА – MACEDONIA

Македонското знаме беше вистински украс на божествениот и исполнет со емоции чин на прогласување на  нашата сограѓанка за светица, уживајте во видеото.

Related Articles