Македонско Сен Тропе на брегот од Преспанското Езеро во Преспа (ВИДЕО)

 Breaking News

Македонско Сен Тропе на брегот од Преспанското Езеро во Преспа (ВИДЕО)

July 08
15:37 2016

Селото Стење се наоѓа на западниот брег на Преспанското Езеро во подножјето на планината Галичица и претставува вистинска туристичка атрација.

Многумина го нарекуваат Македонско Сен Тропе.

Со средена плажа, мирни води, прекрасни природни пејсажи наоколу, тоа привлекува се повеќе туристи.

Инаку, плажите во Стење и во Сливница се уредија лани, а инвестицијата изнесуваше околу 1.3 милиони евра, средствата беа обезбедени од буџетот на Министерството за транспорт и врски, а ќе се изградат пешачка и велосипедска патека околу езерото во вредност од околу 1 милион евра.

Related Articles