ФОТО: Лидери во Европа по број на нови случаи со коронавирусот на 1 милион граѓани

 Breaking News

ФОТО: Лидери во Европа по број на нови случаи со коронавирусот на 1 милион граѓани

ФОТО: Лидери во Европа по број на нови случаи со коронавирусот на 1 милион граѓани
June 14
12:15 2020

Како што пишува Рефлектор, Македонија е на врвот по бројот нановозаразени од коронавирусот во Европа на еден милион жители или на кратко Лидери во Европа. Веднаш зад нас се Молдавија и Белорусија со 90,7, односно Русија. Земјите од регионот се далеку пониско рангирани од Македонија. Па така, Албанија регистрира 16,7 случаи на милион жители, Бугарија 10,8, Србија 8,7, Словенија 1, а Грција и Хрватска под еден нов случај. Податоците кои ги објави Рефлектор се однесуваат на вчерашниот ден. За потсетување, Министерството за здравство вчера регистрираше 196 новодијагностицирани. Фото:

Related Articles