Косата не белее од старост – ова е причината

 Breaking News

Косата не белее од старост – ова е причината

Косата не белее од старост – ова е причината
July 13
17:15 2017

Иако сите знаеме дека косата старее како и целото тело со текот на годините и станува бела, научниците тврдат дека седата коса не е резултат на стареењето, туку на преголемо ниво на стрес.

Научниците откриле дека ќелиите за пигментација на косата при големо количество на стрес не се регенерираат, па косата станува седа.

Затоа и многу луѓе имаат седи влакна од младоста.

Related Articles