КОЛКУ ЧЕСТО ТРЕБА ДА ГО ПЕРЕТЕ СВОЈОТ ГРАДНИК?

 Breaking News

КОЛКУ ЧЕСТО ТРЕБА ДА ГО ПЕРЕТЕ СВОЈОТ ГРАДНИК?

КОЛКУ ЧЕСТО ТРЕБА ДА ГО ПЕРЕТЕ СВОЈОТ ГРАДНИК?
February 20
18:22 2018

Можеби никогаш не сте размислувале на оваа тема, но всушност корисно е да знете колку често треба да го перете градникот. Одговорот на стручњаците можеби ќе ве изненади, бидејќи тоа не е толку често колку што мислите.
Прекумерното, односно претераното перење на градниците прдонесува тие да ја изгубат својата форма и еластичност, а тоа е нужно за потпората која ја бараме и сакаме од градниците.

Генералното правило глаи: Перете ги своите градници од 3 – 6 носења. Овој временски период секако влијае и од климата во која живеете, количината на пот и мириззба. Секако дека градникот кој има дамки и непријатен мирис треба веднаш да се испере. Спортските градници секако треба да се исперат по секое носење, но чипканите модели можат да издржат до шест носења пред да се исперат. Совет плус: секогаш перете го градникот во адна вода, за да се задржи обликот и цврстината што подолго.

Последен совет за одржување на добрата состојба на градникот е да ги ротирате и да не носите ист градник во сите денови по ред. На тој начин градникот ќе може да се врати во првобитната состојба и облик и е трае подолго.

Related Articles