Кои чистат тоалети по Виена: Доволно е само да ги погледнете нивните имиња

 Breaking News

Кои чистат тоалети по Виена: Доволно е само да ги погледнете нивните имиња

Кои чистат тоалети по Виена: Доволно е само да ги погледнете нивните имиња
December 06
22:02 2017

Во секоја поголема компанија од внатрешната страна од тоалетот, залепен е список со имиња кои се грижат за хигиената на тоалетот. Еден твитераш објави фотографија од еден таков список од тоалет во Виена. Имињата се кажуваат.

На овој список доминираат, Мара, Јованка, Наташа и Елвира. – Овие сите се од поранешна Југославија, но колку и да работат таму барем знаат за што работат. Чистат тоалети во Виена и подобро живееат од лекари, профеосри, војници во Сирија.

Зошто е срамота да се чистат тоалети? Некои се исмејаваат, но ова не е смешно, ова е тажно – ова се дел од коментарите под твитот.

 

Но колку и да изгледа понижувачки, кога ќе им стигне плата срамот исчезнува. Имено, просечно од еден час во Австрија се плаќа околу 29 евра.

 

Related Articles