Камера беше „проголтана“ од лава, но продолжи да се тракала, а снимките преживуваат (видео)

 Breaking News

Камера беше „проголтана“ од лава, но продолжи да се тракала, а снимките преживуваат (видео)

Камера беше „проголтана“ од лава, но продолжи да се тракала, а снимките преживуваат (видео)
December 01
20:41 2017

Во текот на снимањето на Хаваи, лава се спои со едно заборавено GoPro, но камерата продолжила да снима.

Сопственикот на камерата, Ерик Сторм работи како водич 3 или повеќе пати во текот на неделата. Но еден ден при искачување со една туристичка група тој ја оставил камерата за да ја снима лавата, но сепак овој пат таа се движела побрзо од вообичаено.

Сторм не успеал да ја земе камерата и тој ја оставил истата помеѓу карпите. Кога стигнала лавата до неа, таа ја „проголтала“, но сепак камерата продолжила да функционира и понатаму.

Related Articles