Инцидент над Балтикот – Драма помеѓу американски ловец и руски авион!(Видео)

 Breaking News

Инцидент над Балтикот – Драма помеѓу американски ловец и руски авион!(Видео)

Инцидент над Балтикот – Драма помеѓу американски ловец и руски авион!(Видео)
January 06
12:21 2018

Американските воздушни сили објавија снимка на пресретнување на руски воен авион во меѓународниот воздушен простор над Балтичкото море.

Американскиот ловец Ф-15 пресретна руски СУ-30 поради тоа што го исклучил радарот.

Вакви инциденти не се реткост над Балтикот откако се заострени односите помеѓу силите на НАТО и Русија.

Related Articles