Hoв pekорд на коронавирусот ја треси Македонија, во последните 24 часа регистрирани се дури 843 нови случаи, ова се градовите

 Breaking News

Hoв pekорд на коронавирусот ја треси Македонија, во последните 24 часа регистрирани се дури 843 нови случаи, ова се градовите

Hoв pekорд на коронавирусот ја треси Македонија, во последните 24 часа регистрирани се дури 843 нови случаи, ова се градовите
March 05
19:47 2021

Здравствените власти денеска јавуваат дека во последните 24 часа се направени 3.519 тестирања, а регистрирани се 843 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 360 -Прилеп 66 -Неготино 54 -Куманово 51 -Кавадарци 44 -Струмица 33 -Велес 30 -Тетово 26-Охрид 25 -Гевгелија 22.

Крива Паланка 20 -Гостивар 18 -Кочани 16-Штип 12 -Богданци 11 -Битола 9 -Крушево 8 -Кичево и Пробиштип по 6.

Струга 5 -Ресен и Демир Капија по 4 -Валандово и Демир Хисар по 3 -Свети Николе, Берово и Кратово по 2 -Македонски Брод 1.

По и нати се 11 лица, по 5 пац иенти од Скопје (77г,73г,63г,63г,39г), по 2 пац иенти од Кавадарци (77г,71г) и Неготино (77г,63г) и по 1 пац иент од Куманово (75г), и Кочани (72г).

Сите пац иенти се по чи ти во болн ички услови.

Регистрирани се 333 оздра вени пацие нти од:

Скопје 115 -Кавадарци 64 -Неготино 26 -Прилеп 25 -Тетово 18 -Куманово 15 -Велес и Гевгелија по 10 -Штип и Струмица по 9 -Гостивар.

Битола, Дебар и Берово по 4 -Кочани и Крушево по 3 -Кичево и Кратово по 2 -Охрид, Ресен, Делчево, Валандово, Богданци и Демир Капија по 1.

Досега во зе мјата се нап равени вкупно 537.024 тести рања на Ковид -19.

Вкупната бројка на КОВ ИД-дијагности цирани лица во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 106.110, бројката на оздр авени пацие нти е 94.275, на по ина ти е 3.176, а бројот на активни случаи изнесува 8.659.

Related Articles