Hoва троцифрена бројка на нови случаи со коронавирусот во земјава, ова се peзултатите за денес

 Breaking News

Hoва троцифрена бројка на нови случаи со коронавирусот во земјава, ова се peзултатите за денес

Hoва троцифрена бројка на нови случаи со коронавирусот во земјава, ова се peзултатите за денес
December 26
20:14 2020

Денеска здравствените власти јавуваат дека во последните 24 часа се направени 1999 тестирања, а регистрирани се 530 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 229 -Куманово 37 -Штип 10 -Прилеп 37 -Тетово 5-Струга 13 -Велес 14 -Битола 24 -Охрид 28 -Кавадарци 32 -Гостивар 13 -Гевгелија 9 -Струмица 18-Крива Паланка 7.

Радовиш 4 -Крушево 1 -Кочани 5 -Демир Хисар 1 -Пехчево 8 -Берово 2 -Валандово 3 -Виница 2 -Кратово 3 -Свети Николе 1 -Кичево 4 -Ресен 8 -Неготино 12.

По чи ати се 26 лица, седум пац иенти од Скопје (79, 75, 68, 78, 70, 84 и 83г), еден од Куманово (69г), четири од Прилеп (68, 88, 50 и 71г), еден од Тетово (53г), три од Струга (56, 84 и 81г), двајца паци енти од Битола (62 и 74г), тројца од Охрид (66, 65 и 79г), двајца од Гостивар (68 и 82г), двајца од Струмица (74 и 62г) и еден п ациент од Делчево (56г).

Пац иентите се п чина ти во болн ички услови.

Денеска Институтот за јав но здра вје регистрира 538 оздравени пацие нти од:

Скопје 259 -Куманово 24-Дебар 11-Штип 14 -Прилеп 25 -Тетово 32 -Велес 17 -Битола 19 -Кавадарци 21-Гостивар 18-Гевгелија 11-Струмица 15 -Крива Паланка 6 -Радовиш 8 -Кочани 6.

Пробиштип 2 -Демир Хисар 2 -Македонски Брод 3 -Пехчево 2 -Берово 5 -Валандово 3 -Виница 2 -Кратово 1 -Свети Николе 8 -Кичево 7 -Ресен 2 -Неготино 15.

Досега во земјата се направени вкупно 392.376 тестирања на К овид -19.

Вкупната бројка на ков ид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 81425, бројката на оздравени пац иенти е 58720, на поч нат и е 2427, а бројот на активни случаи изнесува 20278.

Related Articles