Hajнови peзултати од нови случаи на коронавирусот во земјава, пи кот завршува, а бројката се намалува

 Breaking News

Hajнови peзултати од нови случаи на коронавирусот во земјава, пи кот завршува, а бројката се намалува

Hajнови peзултати од нови случаи на коронавирусот во земјава, пи кот завршува, а бројката се намалува
December 24
21:13 2020

Како што јавуваат здравствените власти во земјава, во последните 24 часа се направени 2206 тестирања, а регистрирани се 592 нови случаи на коронавирусот и тоа во овие градови:

Скопје 259-Куманово 31-Дебар 7-Штип 8-Прилеп 30-Тетово 18-Струга 21-Велес 17-Битола 24-Охрид 28.

Кавадарци 35-Гостивар 21-Гевгелија 8-Струмица 12-Крива Паланка 9-Радовиш 5-Кочани 7-Пробиштип 1-Демир Хисар 1-Македонски Брод 1-Пехчево 1-Берово 2-Валандово 3.

Виница 4-Делчево 4-Кратово 1-Свети Николе 5-Кичево 10-Ресен 7-Неготино 12.

По чи ати се 21 лице, шест пац иенти од Скопје (79,78,68,62, 64 и 53г), двајца од Куманово (69 и 78г), двајца од Тетово (60 и 72г), тројца од Прилеп (61,77 и 85г), еден па иент од Штип (87г), еден од Охрид (77г), еден од Струга (69г), двајца паци енти од Битола (64 и 85г), еден од Струмица (83г), еден од Берово (59г) и еден пац иент од Валандово (52г).

Сите пац нти се п чи нати во болни чки услови. Д

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 691 оздр авени пацие нти од:

Скопје 245-Куманово 26-Штип 28-Прилеп 76-Тетово 23-Струга 12-Велес 23-Битола 47-Охрид 13-Кавадарци 25-Гостивар 29-Гевгелија 17-Струмица 19-Крива Паланка 2.

Радовиш 5-Кочани 13-Пробиштип 2-Демир Хисар 2-Македонски Брод 5-Пехчево 1-Берово 16 -Валандово 1-Виница 2-Делчево 12-Кратово 4-Свети Николе 7-Кичево 11-Ресен 7 -Неготино 18.

Досега во земјата се направени вкупно 388.485 тестирања на Ков д -19.

Вкупната бројка на ко вид дијагностици ани во нашата земја од поче окот на епидемијат а изнесува 80407, бројката на оздравени пац иенти е 57434, на по чин ти е 2375, а бројот на активни случаи изнесува 20598.

Related Articles