ГУГЛ ЌЕ ВИ ПЛАЌА ПО 10.000 ДОЛАРИ МЕСЕЧНО: Само ако ги одговорите овие прашања

 Breaking News

ГУГЛ ЌЕ ВИ ПЛАЌА ПО 10.000 ДОЛАРИ МЕСЕЧНО: Само ако ги одговорите овие прашања

ГУГЛ ЌЕ ВИ ПЛАЌА ПО 10.000 ДОЛАРИ МЕСЕЧНО: Само ако ги одговорите овие прашања
November 22
14:38 2017

Работа во Гугл, можеби ви звучи забавно, но разговорот за работа воопшто не е, токму поради прашањата кои им ги поставуваат на кандидатите.

Пјер Гутји 18 години  водел компанија која се занимавала со развојот на решенијата за ИТ и технологија, а по образование е компјутерски инженер. Тој се обидел да се вработи во Гугл и стигнал до еден од најважните тестови на кој му биле поставени 10 прашања. Но не било какви прашања, туку 10 прашања кои биле целосно неочекувани и кои не биле поврзани едно со друго.

Разочараниот Пјер одговорил точно на првите четири прашања, но ни на едно повеќе. Покасно своето незадоволство го споделил во блог запис во кој барал од другите програмери да му помогнат. На крајот од записот и самиот се запрашал- која е целта на тестот.

Прашањата биле:

– Која е функцијата на суптронот од “malloc () in C”?

– Која УНИКС функција овозможува да се добие конекција ?

– Колку бајти се потребни за да се сочува МАК адреса ?

– Што е “Linux inode”?

– Како е името на “KILL сигналот”?…

Само да дополниме, Пјер не е било каков кандидат, тој има 37 годишно работно искуство како програмер.

 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment