Голем и тежок ден, Сабор на Пресвета Богородица – направете го ова

 Breaking News

Голем и тежок ден, Сабор на Пресвета Богородица – направете го ова

Голем и тежок ден, Сабор на Пресвета Богородица – направете го ова
January 08
11:39 2019

Денеска е Собор на Пресвета Богородица. Црквата утврдила веднаш после големите празници да се слават и учесниците во настанот што се празнува.

Затоа денес, по празникот Рождество Христово, се слави Пресветата Богородица. Најмудра пракса.

Зашто најчистата утроба на Марија беше единствена способна да го прими оној кој го надвишува се она што е создадено.

Во таа смисла Црквата ја нарекува Девица Марија врата на спасението. Денеска помолете и се на Богородица за таа да ви ги услиши молитвите.

Related Articles