ЧУДО ВО ПОДГОРИЦА: Дрво од кое извира вода стана вистинска сензација (Видео)

 Breaking News

ЧУДО ВО ПОДГОРИЦА: Дрво од кое извира вода стана вистинска сензација (Видео)

ЧУДО ВО ПОДГОРИЦА: Дрво од кое извира вода стана вистинска сензација (Видео)
January 21
21:26 2018

Во местото Диноша, на околу пет километри од Подгорица се наоѓа необично дрво од кое извира вода.

Иако сеуште не е запишана ниту една легенда поврзана со оваа необична појава, мештаните ова дрво го нарекуваат “чудо на природата” и дар од Бога.

Сепак, гледано од научна страна, станува збор за редок природен феномен. Имено, дрвото кое го привлекува вниманието на луѓето има корен кој се наоѓа во центарот на мал извор.

Related Articles