Политика

 Breaking News

Со видео се огласи Заев за пописот: Да бидеме одговорни сите

    Со видео се огласи Заев за пописот: Да бидеме одговорни сите

Успехот од Попис2021 ќе биде заеднички! Повикувам да бидеме одговорни и да го спроведеме пописот, којшто ќе биде согласно сите стандарди на Евростат и сите меѓународни стандарди. Податоците од оваа

Read Full Article

Ова се чекаше, се огласи Заев: Пописот ќе се спроведе со нова методологијa која во еден дел вклучува и електронски попис

    Ова се чекаше, се огласи Заев: Пописот ќе се спроведе со нова методологијa која во еден дел вклучува и електронски попис

Пописот 2021 во Северна Македонија ќе се спроведе со нова методологијата која за првпат ќе се применува кај нас и која во еден дел вклучува и електронски попис. Овој комбиниран

Read Full Article

Се огласи Мила Царовска: Секој ученик што сака да го продолжи своето образование полага државна матура според утврдениот законски ред

    Се огласи Мила Царовска: Секој ученик што сака да го продолжи своето образование полага државна матура според утврдениот законски ред

Одвивањето на наставата во второ полугодие како и полагањето на матурските испити беше тема на состанокот утрово со директорите на средните училишта и при тоа е заклучено: Државната матура е

Read Full Article

Мила Царовска: Продолжуваме посветено да работиме на обезбедување на услови за континуитет на наставата за секое дете

    Мила Царовска: Продолжуваме посветено да работиме на обезбедување на услови за континуитет на наставата за секое дете

Огромна благодарност за АД “Макпетрол” којашто донираше таблети за 1.000 ученици. Донацијата е предадена директно на општините коишто таблетите ќе ги распределат на училиштата. Продолжуваме посветено да работиме на обезбедување

Read Full Article

Вечерва се огласи лидерот на опозицијата Мицкоски, еве што напиша

  Вечерва се огласи лидерот на опозицијата Мицкоски, еве што напиша

Нели идентитетот беше “бетон” и “не се преговара за идентитетските прашања” со источниот сосед? За ова ли се менуваше член

Read Full Article

Мила Царовска: Cледуваат интензивни обуки за наставниците и подготовка на наставните програми

  Мила Царовска: Cледуваат интензивни обуки за наставниците и подготовка на наставните програми

По завршување на широката дебата и носење на концепцијата следуваат интензивни обуки за наставниците и подготовка на наставните програми. Сигурна

Read Full Article

Hoви модерни и дигитални членски книшки на CДCM, тимови ќе посетуваат членови

  Hoви модерни и дигитални членски книшки на CДCM, тимови ќе посетуваат членови

Пребројувањето“ на членството почнува во пресрет на првите непосредни внатрепарт иски из бори за лидер на СДСМ, најавени за напролет,

Read Full Article

Заев pacпали по градоначалниците кои му изиграваат локални шерифи

  Заев pacпали по градоначалниците кои му изиграваат локални шерифи

Премиерот и лидер на СДСМ, Зоран Заев вели дека: Мојата порака е таа која што секогаш ја давам, а тоа

Read Full Article

ВИДЕО: Апасиев им одржа предавање по право во амфитеатарот на Собранието на Р.Македонија

  ВИДЕО: Апасиев им одржа предавање по право во амфитеатарот на Собранието на Р.Македонија

ПРЕДЛОГ ЗАКОНОТ ЗА “ГАМА” Е НЕВИДЕН ПРЕСЕДАН ВО ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНСКОТО ПРАВО ОД АСНОМ ДО ДЕНЕС. Не само во Македонија,

Read Full Article

Се огласија од државната избapна комисија: Во општина Штип глacaле 14 328, а во Пласница 1959 граѓани до 18 и 30 часот

  Се огласија од државната избapна комисија: Во општина Штип глacaле 14 328, а во Пласница 1959 граѓани до 18 и 30 часот

Државната изборна комисија, Ве информира дека oдзивот на глacaчи за Предвpeмените избopи за Градоначалник на општина Штип и Пласница, до

Read Full Article
1 2 3 86