Економија

 Breaking News

Новите правила за купување стари возила ќе важат од 1 јули!

    Новите правила за купување стари возила ќе важат од 1 јули!

Од 1 јули се забранува увоз на автомобили со ЕУРО 3 стандард, односно возила постари од 2005 година. Од тогаш ќе можат да се увезуваат автомобили со стандард Еуро 4

Read Full Article

Пуштање во употреба на системот капка по капка за производство на ориз

    Пуштање во употреба на системот капка по капка за производство на ориз

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Михаил Цветков денеска во Кочани ќе го пушти во употреба системот капка по капка за производство на ориз. Станува збор за Проект на УСАИД

Read Full Article

Од полноќ поевтинуваат бензините во Македонија

    Од полноќ поевтинуваат бензините во Македонија

Бензините поевтинуваат за половина денар, цената на дизелот не се менува. Регулаторната комисија за енергетика ја донесе одлуката за малопродажните цени на нафтените деривати која стапува на сила од полноќ

Read Full Article

Ново поскапување на горивата во Македонија

    Ново поскапување на горивата во Македонија

Со последната одлука на Регулаторната Комисија за енергетика, Дизелот поскапе за 3 денари, бензините за 2 денари по литар. Малопродажните цени на бензините се зголемија за 2,00 ден/лит  и со

0 comment Read Full Article

НОВО