Економија

 Breaking News

Ангеловска: 55 000 граѓани веќе ja користат домашната платежна картичка

    Ангеловска: 55 000 граѓани веќе ja користат домашната платежна картичка

55.000 граѓани веќе ги имаат добиено платежните картички и активно може да ги користат и да купуваат домашни производи и услуги. Вкупно 320 илјади граѓани треба да добијат домашна платежна

Read Full Article

Проширено: Ова е листата на продавници каде може да се користи домашната платежна картичка

    Проширено: Ова е листата на продавници каде може да се користи домашната платежна картичка

Каде може да се купува со ДОМАШНА ПЛАТЕЖНА КАРТИЧКА – Се проширува листата на продавници во кои може да се плаќа со ДОМАШНАТА ПЛАТЕЖНА КАРТИЧКА. Новите дејности кои беа додадени

Read Full Article

Владата синоќа одлучи за домашната платежна картичка Купувам Домашно да ја измени и дополни уредбата

    Владата синоќа одлучи за домашната платежна картичка Купувам Домашно да ја измени и дополни уредбата

Владата ја измени и дополни Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на граѓани и вработени лица со низок доход, млади лица и здравствени работници преку издавање на домашна платежна

Read Full Article

Не ги очекувавте овие цени: Ова се новите цени на горивата кој ги објави Регулаторната

    Не ги очекувавте овие цени: Ова се новите цени на горивата кој ги објави Регулаторната

Регулаторната комисија за енергетика ги објави новите цени кои ќе важат од полноќ. Три недели по ред се зголемуваат малопродажните цени на нафтените деривати. Согласно Методологијата за формирање на цените,

Read Full Article

Владата одлучи: Ова е новото работно време на кафаните, кафичите и другите угостителски објекти

  Владата одлучи: Ова е новото работно време на кафаните, кафичите и другите угостителски објекти

Веќе е потврдено од претставници на Владата дека, Pаботното време на угостителските објекти се продолжува до полноќ во работните денови

Read Full Article

УЈП со известување за сите кои скенираат сметки и ја користат апликацијата МојДдв

  УЈП со известување за сите кои скенираат сметки и ја користат апликацијата МојДдв

УЈП известува дека на апликацијата МојДДВ е поставена опцијата за откажување на донација. Граѓаните кои сакаат да ја откажат донацијата

Read Full Article

Владата со нов паричен надоместок: Аплицирајте до 26 јуни, аплицирањето е веќе во тек

  Владата со нов паричен надоместок: Аплицирајте до 26 јуни, аплицирањето е веќе во тек

Оние што останале без работа во пикот на коронакризата, независно од времето поминато во работен однос, можат брзо да дојдат

Read Full Article

Детали: Граѓаните од денеска ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка

  Детали: Граѓаните од денеска ќе почнат да добиваат домашна платежна картичка

Денеска ќе бидат префрлени 28-те милиони евра средства за домашните платежни картички кон банките, а веќе од утре и се

Read Full Article

Проверете дали ве има: Ова е листата на добитници на картичката од Владата

  Проверете дали ве има: Ова е листата на добитници на картичката од Владата

Домашната платежна картичка ќе ја користат 324.479 корисници. Денеска е објавена конечната листа на веб-страната www.kupuvamdomasno.gov.mk, а веќе се печатат

Read Full Article

Се огласија од Влада: На е-пошта ќе добијат упатство за ваучер, како се користи, 115.000 граѓани

  Се огласија од Влада: На е-пошта ќе добијат упатство за ваучер, како се користи, 115.000 граѓани

Утрово на фејсбук страницата од Владата се огласија преку статус, каде што како известување за ваучерите кои што треба да

Read Full Article

НОВО