Колумни

 Breaking News

Латас: Дали сакате Насер Зибери да биде премиер со СДСМ или со ВМРО ДПМНЕ

    Латас: Дали сакате Насер Зибери да биде премиер со СДСМ или со ВМРО ДПМНЕ

Новинарот Д.П. Латас со актуелно прашање излезе денеска: Дали Мицкоски би прифатил Насер Зибери да биде премиер во влада на ДУИ и ВМРО ДПМНЕ? Одговорот треба да дојде од неговите,

Read Full Article

Русјаков: Изглегов невиден глупak – Ова е мојата последна колумна

    Русјаков: Изглегов невиден глупak – Ова е мојата последна колумна

Најновата колумна на Александар Русјаков за Нова Македонија, каде што тој и самиот вели: Немам проблем да признаам пораз. Не се срамам да кажам дека сум згрешил. Воопшто не ми

Read Full Article

Филипче, знаеш зошто излегоа луѓето од Струга на литија?

    Филипче, знаеш зошто излегоа луѓето од Струга на литија?

Колумна на Дарко ЈАНЕВСКИ за Денешен.мк: Филипче, знаеш зошто излегоа стружани? Затоа што не ја видовте епидемијата уште во јануари или почетокот на февруари па да направите план и стратегија!

Read Full Article

Груевски: Моите дедовци беа Македонци

    Груевски: Моите дедовци беа Македонци

Фејсбук статус на Никола Груевски: Гоце Делчев. Балканските про паганди во Македонија. На денешен ден, 4-ти мај 1903 година уб иен е Гоце Делчев, еден од најголемите македонски рево луционери

Read Full Article

Отец Пимен: Немате слушнато дека може да се причестуваме без пост и кога ќе спласне пикот на короната

  Отец Пимен: Немате слушнато дека може да се причестуваме без пост и кога ќе спласне пикот на короната

Зарем не ви кажале вашите духовни оци дека постот не сте го држеле само за да се причестите на Велигден,

Read Full Article

Проф. д-р Даниловски предлага модел за масовно тестирање во Македонија

  Проф. д-р Даниловски предлага модел за масовно тестирање во Македонија

Нашиот епидемиолог предлага масовно тестирање според територијален принцип, со помош на комбинација на брзи серолошки и постоечките молекуларни тестови, операција

Read Full Article

Геро не застанува: Како Трајанка одбила да им даде општински пари на Коки, Кики и компанија

  Геро не застанува: Како Трајанка одбила да им даде општински пари на Коки, Кики и компанија

Приказна за уште еден неуспешен обид на рекетарската група, овој пат да брцнат во општинска каса – биле измарширани и

Read Full Article

Латас: Цела Европа ги гледаше македонските знамиња… Поубава препорака и промоција за Македонија, здравје

  Латас: Цела Европа ги гледаше македонските знамиња… Поубава препорака и промоција за Македонија, здравје

Вардар е европски шампион. Повторно. Цела Европа ги гледаше македонските знамиња на победничкиот пиедестал, и македонската публика дојдена во Келн

Read Full Article

Колумна на Стевчо Јакимовски: Пукнете!

  Колумна на Стевчо Јакимовски: Пукнете!

Нека пукнат од мака, ама јас не сум направил сообраќајна несреќа. Сакаа да направ паралела, или да покријат друг случај

Read Full Article

Колумна на Билјана Ванковска: Капитулација!

  Колумна на Билјана Ванковска: Капитулација!

Вовед во капитулацијата запечатена со т.н. национален консензус на претставниците на три партии и еден немушт претседател на Република беше

Read Full Article

НОВО