Cпаceн 25-годишен македонски државјанин на Халкидики, две лица се иcчезнaти

 Breaking News

Cпаceн 25-годишен македонски државјанин на Халкидики, две лица се иcчезнaти

Cпаceн 25-годишен македонски државјанин на Халкидики, две лица се иcчезнaти
July 09
19:51 2022

Како што јавува МИА, Државјанин на Северна Македонија е спа сен, а по две лица се трага во Посиди на првиот крак на Халкидики,

откако тројцата влегле во морето, но веројатно биле повлечени од струите и брановите, поради лош ото време, јави дописничката на МИА од Атина.

Не постои официјална потврда дали и исч езнатите две лица се македонски државјани.

Од Крајбрежната служба на Грција за дописничката на МИА од Атина потврдуваат дека спас ениот е од Северна Македонија,

станува збор за 25-годишно момче и е во добра здрав ствена состојба,

додека пак спасу вачката акција што е во тек за пронаоѓање на двајцата исче знати, чиј идентитет и националност не се познати,

е во услови со силен ветер од пет до шест бофор.

Во спасув ачка акција на плажата Мити во Посиди според локалните медиуми учествуваат брод на крајбрежната служба,

еден рибарски чамец и хеликоптер на военото воздухопловство. ИзворМИА.

Related Articles