Posts From Сашка Јовановска

Колкави се платите на најпознатите светски лидери?

    Колкави се платите на најпознатите светски лидери?

Платите на луѓето често се менуваат. Дури и пријателите и колегите не брзаат да ја споделат сумата што ја добиваат. Но, платите на претседателите и премиерите се далеку од тајна.

Read Full Article

Алкохолот е поштетен за мозокот од марихуаната?

    Алкохолот е поштетен за мозокот од марихуаната?

Ново истражување покажува дека алкохолот е поштетен за мозокот, во однос на марихуаната. Истражувањето во кое учествуваа 850 возрасни и 430 тинејџери, покажа дека алкохолот, а не марихуаната, влијае на

Read Full Article

Колку често треба да се мијат забите?

    Колку често треба да се мијат забите?

Последното истражување извршено во Британија покажа дека поголемиот дел од луѓето своите заби ги мијат еднаш во денот. Според истражувањето Yougov, три од десет Британци ги мијат забите еднаш неделно.

Read Full Article

Мажот нема да забележи каква ви е фризурата, но овие три работи тој сигурно ќе ги забележи

    Мажот нема да забележи каква ви е фризурата, но овие три работи тој сигурно ќе ги забележи

Со цел да им се допаднеме на мажите, ние жените понекогаш премногу се оптоваруваме со некои работи кои всушност не се ни важни. За да откриеме кои се тие работи

Read Full Article

Бројот на изгубените заби може да покаже колку долго ќе живеете

  Бројот на изгубените заби може да покаже колку долго ќе живеете

Број на забите кои сме ги изгубиле може да биде добар показател за предвидување на должината на животот. Според една

Read Full Article

Мажите ги нервираат жените двојно повеќе од децата!

  Мажите ги нервираат жените двојно повеќе од децата!

Историјата покажала дека жените секогаш биле во поблиски односи со децата, што потекнува од времето кога мажот бил ловец кој

Read Full Article

Имате проблем со брадавици и херпеси? Ова е лекот

  Имате проблем со брадавици и херпеси? Ова е лекот

Поради тоа што лукот е противвоспалително сретство, тој многу успешно може да се користи за лекување на многу кожни болести.

Read Full Article

Помогнете му на вашето дете да ја засака книгата

  Помогнете му на вашето дете да ја засака книгата

Вашите први родителски напори за запознавање на детето со учењето почнуваат уште на предучилишна возраст со развивање љубов кон читањето.

Read Full Article

Кога се околу вас се распаѓа, прочитајте оваа мудра приказна

  Кога се околу вас се распаѓа, прочитајте оваа мудра приказна

Кога ќе добиете чувство дека губите контрола над вашиот живот, кога имате толку обврски што 24 часа во денот не

Read Full Article

Интервју со Влатко Лозаноски: Не застанувам тука – Имам веќе снимено неколку нумери кои треба да излезат во јавноста многу брзо

  Интервју со Влатко Лозаноски: Не застанувам тука – Имам веќе снимено неколку нумери кои треба да излезат во јавноста многу брзо

После мала пауза слушаме твоја нова песна „Камо тебе да те имам“, кој е тимот што работеше на оваа нумера?

Read Full Article