3оран Заев: Ќе се смени името на СДСМ

 Breaking News

3оран Заев: Ќе се смени името на СДСМ

3оран Заев: Ќе се смени името на СДСМ
March 02
19:10 2021

На следните конгреси на партијата ќе се разговара за промена на името на СДСМ, изјави премиерот Зоран Заев денеска за новинарите.

Откако се случија Уставните промени сме одржале само еден конгрес, он-лајн, не знаејќи ја успешноста и до каде може да се организираме, со ефикасноста на работењето.

Верувам дека во периодот пред нас ќе постапиме согласно Преспанскиот договор и во Социјал демократскиот сојуз на Македонија.

Дури дадовме информација во делот на новото име:

СДСМ – социјал демократи од Северна Маакедонија.

Има и други идеи, ние отворено и транспарентно ја отворивме дебатата, заради тоа што апелираме до сите да постапуваат согласно Уставот и законите, ние секако треба да бидеме пример за тоа. ИзворПрес24.

Related Articles