Ќе издржи ли системот, денес 445 нови случаи, жаришта нови со коронавирусот има во овие градови денеска

 Breaking News

Ќе издржи ли системот, денес 445 нови случаи, жаришта нови со коронавирусот има во овие градови денеска

Ќе издржи ли системот, денес 445 нови случаи, жаришта нови со коронавирусот има во овие градови денеска
October 14
20:30 2020

Како што информираат од министерството за Здравство, Во последните 24 часа се направени 2441 тестирања, а регистрирани се 445 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 249 -Куманово 12 -Штип 13 -Прилеп 25 -Тетово 16 -Струга 7 -Велес 7 -Битола 14 -Охрид 12 -Кавадарци 3 -Гостивар 12 -Гевгелија 2 -.

Струмица 36 -Крива Паланка 5 -Радовиш 7 -Кочани 6 -Пробиштип 1 -Берово 2 -Виница 3 -Делчево 2 -Свети Николе 4 -Кичево 6 -Ресен 1.

Поч и нати се 9 лица, двајца пац иенти од Скопје (72 и 62г), еден од Куманово (66г), двајца од Струга (58 и 65г), еден од Струмица (80г), еден од Крива Паланка (83г), од Пробиштип (60г) и паци ент од Свети Николе (65г).

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 194 оздравени паци

енти од:

Скопје 77 -Куманово 15 -Штип 11 -Прилеп 7 -Тетово 11 -Струга 1 -Велес 1 -Битола 5 -Гостивар 12 -Гевгелија 2 -Струмица 14 -Радовиш 3 -Кочани 18 -Пробиштип 2 -Пехчево 1 -Берово 5 -Валандово 4-Виница 2 -Свети Николе 2 -Кичево 1.

Досега во земјата се направени вкупно 211.790 тестирања на коронавирусот.

Нема тестирања во рамките на скринингот.

Вкупната бројка на коронавирусот дијагност ицирани во нашата земја од почетокот на епи деми јата изнесува 21636, бројката на озд равени паци енти е 16591, на поч инат и е 809, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 4236.

Related Articles