Што се случува, 870 нови случаи на коронавирусот, голем нов рекорд, од направени само 2647 тестови, ова е листата на градови

 Breaking News

Што се случува, 870 нови случаи на коронавирусот, голем нов рекорд, од направени само 2647 тестови, ова е листата на градови

Што се случува, 870 нови случаи на коронавирусот, голем нов рекорд, од направени само 2647 тестови, ова е листата на градови
October 28
20:29 2020

Во последните 24 часа се направени 2647 тестирања, а регистрирани се 870 нови случаи на ковид-19 во:

Скопје 422 – Куманово 28 – Дебар 10 – Штип 25 – Прилеп 28 – Тетово 64 – Струга 10 – Велес 38 – Битола 29 – Охрид 26 – Кавадарци 9 – Гостивар 23 – Гевгелија 13.

Струмица 55 – Крива Паланка 5, – Радовиш 10 – Крушево 1 – Кочани 13 – Пробиштип 4 – Демир Хисар 2 – Македонски Брод 1 – Берово 3 – Валандово 2 – Виница 1 – Делчево 6 – Кратово 3 – Свети Николе 4 – Кичево 20 – Ресен 7 – Неготино 8.

Поч ин ати се 14 лица, тројца пацие нти од Скопје (51, 60 и 83г), тројца од Куманово (65, 71 и 53г), еден па циент од Дебар (80г), двајца од Прилеп (55 и 56г), еден од Тетово (63г), еден од Велес (65г), еден од Струмица (68г), еден од Радовиш (72г) и еден паци ент од Кратово (75г).

Сите се п очи н ат и во бол ни чки услови.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 292 оздравени паци ен ти од:

Скопје 142 – Куманово 14 – Штип 8 – Прилеп 9 – Тетово 21 – Струга 2 – Велес 2 – Битола 9 – Охрид 4 – Кавадарци 2 – Гостивар 4 – Гевгелија 5 – Струмица 26 – Радовиш 7 – Кочани 6 – Пробиштип 1 – Пехчево 1 – Берово 5 – Валандово 3 – Кратово 1 – Свети Николе 3 – Кичево 8 – Ресен 4 – Неготино 5.

Досега во земјата се направени вкупно 240.658 тестирања на К ов ид-19.

Вкупната бр ојка на к вид дијагн остици рани во нашата земја од почетокот на еп иде миј ата изнесува 28697, бројката на оздравени па ци енти е 19771, на по чи н ати е 963, а бројот на активни случаи изнесува 7963.

Related Articles