Што се случува со коронавирусот во земјава, ова се резултатите за денеска, од 1181 тестирања, регистрирани се 336 нови случаи

 Breaking News

Што се случува со коронавирусот во земјава, ова се резултатите за денеска, од 1181 тестирања, регистрирани се 336 нови случаи

Што се случува со коронавирусот во земјава, ова се резултатите за денеска, од 1181 тестирања, регистрирани се 336 нови случаи
November 30
23:12 2020

Како што вечерва доцна јавија здравствените власти, во последните 24 часа се направени 1181 тестирања, а регистрирани се 336 нови случаи на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 95-Куманово 10-Штип 12-Прилеп 27-Тетово 11-Струга 1-Велес 30-Битола 34-Охрид 1-Кавадарци 7.

Гостивар 41-Гевгелија 7-Струмица 7-Крива Паланка 3-Радовиш 10-Крушево 1-Пробиштип 1-Демир Хисар 1-Берово 3-Валандово 1.

Виница 3-Делчево 1-Кратово 1-Свети Николе 6-Кичево 14-Ресен 2-Неготино 6.

Поч ин ти се 32 лица, дванаесет паци енти од Скопје (66, 59, 81, 69, 57, 68, 73, 80, 85, 67, 77 и 82г), двајца од Прилеп (70 и 55г), тројца од Тетово (64, 79 и 67г), двајца од Струга (67 и 74г), еден пац иент од Велес (51г), двајца од Охрид (70 и 74г), еден од Кавадарци (77г), еден од Гостивар (61г), двајца од Струмица (63 и 66г), двајца од Радовиш (62 и 70г), еден пац иент од Кочани (64г), еден од Делчево (78г), еден од Кичево (64г) и еден пац иент од Неготино (55г).

Од нив двајца пац иенти се по ина ти вон, останатите се по ина ти во болн ички услови.

Денеска Институтот за јав но здр авје регистрира 544 оздравени пациен ти од:

Скопје 235-Штип 42-Прилеп 72-Тетово 26-Струга 1-Велес 54-Кавадарци 21-Гевгелија 10-Крива Паланка 6-Радовиш 4-Крушево 1-Кочани 25-Пробиштип 2-Пехчево 1-Берово 9-Виница 2-Делчево 10-Кратово 2-Свети Николе 7 -Неготино 14.

Досега во земјата се направени вкупно 332. 286 тестирања на К вид -19.

Вкупната бројка на ко вид дијагност ицирани во нашата земја од почетокот на епиде мијата изнесува 61878, бројката на оздравени паци енти е 38946, на по чи ати е 1763, а бројот на активни случаи изнесува 21169.

Related Articles