Штo ce cлучувa, само 51 нов случај на коронавируcoт во поcледните 24 часа

 Breaking News

Штo ce cлучувa, само 51 нов случај на коронавируcoт во поcледните 24 часа

Штo ce cлучувa, само 51 нов случај на коронавируcoт во поcледните 24 часа
February 15
20:34 2021

Како што денеска јавуваат здравствените власти, во последните 24 часа се направени 755 тестирања, а регистрирани се 51 нов случаj на коронавирусот и тоа во следниве градови:

Скопје 25 -Прилеп 9 -Кавадарци 7 -Струмица 2 -Струга 2 -Куманово 1 -Штип 1 -Велес 1 -Кочани 1 -Кичево 1 -Делчево 1

Поч ин ти се 9 лица, 3 паци енти од Прилеп, по 2 пац иенти од Скопје и Тетово, и по 1 п чи нат е прија вен од Куманово и Охрид.

Пац иентите се на возраст од 54 – 87 г.

Сите паци енти се по ин ати во болни чки услови.

Регистрирани се 308 оздра вени паци енти од:

Скопје 135 -Охрид 36 -Кавадарци 18 -Струга 15 -Велес 14 -Прилеп 12 -Битола 10 -Крива Паланка 7 -Тетово 6 -Неготино 6.

Штип 5 -Струмица 4 -Кочани 4 -Дебар 4 -Крушево 4 -Куманово 3 -Кичево 3 -Гостивар 3 -Свети Николе 2 -Гевгелија 2.

Берово 2 -Пробиштип 2 -Валандово 2 -Македонски Брод 2 -Радовиш 1 -Виница 1 -Кратово 1 -Богданци 1 -Демир Капија 1 -Пехчево 1 -Дојран 1.

Досега во земјата се направени вкупно 487.716 тест ирања на Ков ид-19.

Вкупната бројка на К ОВИД-дијагности цирани лица во наш ата земја од почетокот на еп демија та изнесува 97.101, бројката на озд авени паци енти е 87.960, на поч ина и е 2.998, а бројот на активни случаи изнесува 6.143.

Related Articles